Informatii privind DEEE

 
 
 
Informații pentru utilizatorii  de aparatură electrică şi electronică
Art. 34/O.U.G. 5/2015
DEEE-urile nu se elimină ca deșeuri municipale nesortate ci se colectează selectiv
Echipamentele electrice și electronice marcate cu simbolul de mai jos fac obiectul OUG 5/2015 deci deșeurile corespunzătoare se colectează selectiv:
Deşeurile de echipamente electrice şi electronice sunt nocive şi nu sunt biodegradabile. Nu depozitaţi DEEE în locuri nesupravegheate (lângă ghenele de gunoi sau în alte locuri publice). Acestea nu numai că sunt un pericol pentru mediu dar iau şi drumul unei valorificări necorespunzătoare care implică consecinţe uneori incalculabile pentru sănătatea umană. 
Reciclează împreună cu noi: la cumpărarea unui aparat electric de la Evomag puteţi aduce unul uzat asemănător la schimb. La Evomag puteţi preda orice tip de baterii sau acumulatori portabili uzaţi (fără acumulatori auto).
Incearcă acasă, pe stradă şi la birou să dai un exemplu celor din jur: 
– colectează separat obiectele din plastic şi hărtie şi depune-le numai în containerele speciale aflate în jurul casei sau în magazine; foloseşte cît mai puţine pungi de plastic (acestea se degradează într-o perioadă de câteva sute de ani); să ne gândim de exemplu, că o pungă de plastic pe care o folosim poate o singură dată pentru cumpărături şi o aruncăm necorespunzător va polua mediul înconjurător pentru noi, copii şi nepoţii noştri şi probabil pentru următoarele 2- 3 generații. Același lucru se poate întâmpla cu substanțele periculoase care sunt conţinute în aparatura electrică şi care ajung din neglijenţă în sol, apă sau aer.
predă  DEEE-urile şi toate tipurile de baterii numai la punctele de colectare special amenajate. 
 
 
 
MENU
DEMO